I N T E R V E N Ţ I I

 

 

  Pe parcursul anului 2011 SVSU Acăţari a fost solicitat  la un număr de 35 de intervenţii ,din care :7 incedii la imobile,6 accident de circulaţie şi 22 incendii la vegetaţie uscată.

  Cu tot efortul de avertizare a populaţiei ,faţă de anii precedenţi s-a constatat o creştere semnificativă a incendiilor la vegetaţie uscată,motiv pentru care SVSU Acăţări, pentru o deplasare mai rapidă pe terenuri inacesibile autospecialei, a fost dotat cu o camionetă tip Papuc.

 

Incendiu în Ciba 

 

SVSU Acăţari a fost solicitat la data de  27.11.2011, la ora 2130, pentru stingerea unui incendiu în localitatea Ciba,comuna Crăciuneşti. Grupa de intervenţie s-a deplasat la locul solicitării cu o autospecială de lucru cu apă , constatând în momentul sosirii că arde gospodăria anexă , existând pericolul să se extindă la  casa de locuit.Intervenţia promptă a pompierilor a împiedicat extinderea incendiului, acesta fiind lichidat după aproximativ două ore. S-a ars  în întregime gospodăria anexă şi 10 mp din acoperişul casei de locuit. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost foc nesupravegheat  amplasat şi  neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

 

Incendiu la Corneşti  

 

SVSU Acăţari a fost solicitat la dat de 24.12.2011, la ora 2110, pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit din satul Corneşti,comuna Crăciuneşti . Grupa de intervenţie din cadrul SVSU Acăţari  s-a deplasat la locul solicitării cu  o autospecială de lucru cu apă , constatând în momentul sosirii că ardea acoperişul casei, existând pericol de propagare a incendiului la restul clădirii. Focul a fost localizat rapid şi stins în totalitate după aproximativ 50 de minute. S-a ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 80 mp . Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuit provocat de o conductă neizolată.

 

Stingerea  incendiilor de mai sus s-a realizat în colaborare cu Garda de intervenţie din cadrul Detaşamentului de pompieri Tg. Mureş  .

 

 

 

 

  Şef SVSU

    More Tibor